ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Håkan Ljusteräng

Sidor: [1]
1
Oj, så roligt med kvalificerad bi-information. Nu vet jag alltså att min farmors morfars farmors morfars farfars mormor ( 12 generationer!) är Margareta Persdotter från Koberga, Husby.
Tack så mycket Stefan för den upplysningen!
 /Håkan Ljusteräng

2
Tack så hjärtligt Stefan för ditt svar!
 /Håkan och Gun-Britt

3
Hej Gustafs och Stora Tuna!
Jag håller på att förtvivla i mitt sökande efter tidiga levnadsår för, och anfäder till, min mf ff ff ff Mats Persson f 1682 och hh mf ff ff fm Anna Andersdotter f 1678.
De bodde i Solvarbo, Gustafs vid sin död 1763 respektive 1762 enligt Gustafs AI:6, 1’a avdelningen, s 89.
Mats Perssons död finns i Stora Tuna C:6 bild 279 sista raden och
Anna Andersdotters död finns i Stora Tuna C:6 bild 256 rad 20.
Någon födelsebok för Gustafs och Stora Tuna för åren 1678 och 1682 verkar inte finnas.
Inte heller hittar jag dem i tidigare hfl än Gustafs AI:3 sid 37 (1727-1731) och 132 (1732-1736).
Jag har letat i Gustafs AI:1, Gustafs AI:2, Gustafs OIa:1 men även i Stora Tuna AI:1, Stora Tuna AI:3 (Stora Tuna AI:2 innehåller endast uppgifter om Stora Tuna Ovanbro och inte Gustafs).
Mats Persson och Anna Andersdotter måste ha gift sig någon gång mellan 1700 och 1713 eftersom deras son Anders Matsson (min ana) är angiven född 1713, men jag hittar dem inte i vigselböckerna för vare sig Stora Tuna, Silvberg eller Säter för den angivna tiden.
Jag har även plöjt igenom Sven-Eric Dahlgrens publikation ”Enbacka Capellag, Stora Tuna, Christinge barn, Brudefolk, Begrafne lik mm, 1600- och början 1700-talet”.
Ja, det här var en krånglig undran, men ändå: finns det någon därute som ser det jag inte ser  :'( ?
Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter  :D

4
 Tack snälla Maud!
Med din hjälp har jag ny lyckats följa Maja Jansdotter till hennes död.
Men Per Andersson Sams öde efter hfl AI:5 fixar jag inte. I db för Maja Jansdotter (Ljusnarsberg F:2 bild 900 nr 51) står att hon är änka vid sin död, jag har letat i db efter Per Andersson Sams åren 1754-1765 men hittar honom inte, troligen är det nåt jag missat.Hursomhaver är jag nu jättenöjd med att ha kommit så här långt efter dina uppgifter!  ;D  /Håkan
 

5
Ljusnarsberg (Nya Kopparberg) / Per Andersson Sams född 1700
« skrivet: 2019-09-29, 13:02 »
Hej Ljusnarsberg.
Min mm fm mf f och mm fm mf m är Per Andersson Sams, född 1700-06-18 och Maria Jansdotter, född 1696-05-17, allt enligt hfl Ljusnarsberg AI:5 sid 40.
Jag kan följa dem till och med Ljusnarsberg AI:6 sid 107 men inte längre. I denna hfl är hela familjen i Bångbro struken och jag ser inte vart de flyttar.
Finns det någon av er som läser detta som har någon information om deras vidare öden?
Jag har läst Göran Fredrikssons inlägg på Anbytarforum 2000-08-16  om Per Andersson Sams men det ger inte svar på min fråga.
 /Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter.

6
Ljusnarsberg (Nya Kopparberg) / SV: Krantzgården
« skrivet: 2019-07-30, 17:29 »
Haha, jag frågade efter en jordgubbe och fick en hel tallrik med jordgubbar, grädde och socker! Tack snälla Anita och Sonia, flera dagars förtvivlat letande har förvandlats till ny energi - härligt!  Särskilt Anitas länk gjorde att huvudet brusade upp i en lyckokänsla som kan liknas med bubblet i en öppnad sockerdricksflaska.  /Håkan ;D

7
Ljusnarsberg (Nya Kopparberg) / Krantzgården
« skrivet: 2019-07-30, 14:04 »
Hej Ljusnarsberg
Min mm fm f är Erik Andersson Krantz, född 1748-06-29 i, som jag tycker det står, Krantzgården i Ljusnarsberg (Ljusnarsberg C:7 b 30 nr 77) och hans föräldrar är Anders Hindersson Krantz och Kerstin Jönsdotter.
Men jag hittar inte Krantzgården i hfl AI:10a och b, och inte i någon annan hfl heller,och kan därför inte spåra hans anfäder.
Jag hittar Erik Andersson Krantz och hans hustru Maria Persdotter, född 1755 i vigselboken EI:2 bild 20 nr 16 där Erik anges komma från Nya Vägen där jag hittar honom i AI:10a sid 36 och sid 209 varefter han och Maria Persdotter kan följas framåt i tiden.
Erik Andersson Krantz dör 1804-06-06 och bor då i Kulltorp (F:4 bild 28 nr 56).
Men, som sagt, var i hfl hittar jag Krantzgården i Ljusnarsberg AI:10a och b?
 /Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter

8
Gustafs / SV: Mats Matsson 1734 Gruvby Gustafs
« skrivet: 2019-01-03, 17:11 »
Tack så hjärtligt Jan!Vi tyckte att vi vände ut och in på alla tänkbara tolkningar men här räckte fantasin inte till.Men nu kan vi, efter ditt svar, koppla av! /Håkan och Gun-Britt  :D :-*

9
Gustafs / Mats Matsson 1734 Gruvby Gustafs
« skrivet: 2019-01-03, 10:48 »
Hej Gustafs.
Min hustrus mf fm mm f Mats Matsson född 1734 bor i Gruvby, Gustafs enligt Gustafs AI:9a s. 73. Han blir änkling 1788 och han står antecknad i hfl som, tycker vi, ser ut som: Gift til, ja, vadå? Ta=Tuna? Sörby? och därpå en notering: ”död”.
Men i Tuna hittar vi inget Sörby, däremot Sörbo men där hittar vi ingen Mats Matsson. Inte heller hittar vi Mats Matsson i någon vigselbok i Gustafs eller Stora Tuna under aktuell tid 1788-1796.
Kanske har vi missförstått anteckningarna under ”Bortflyttade”, hur som helst behöver vi hjälp av någon av er därute.
Hälsningar från Säter och Håkan Ljusteräng

10
Margaretha och Leif!
Jag ligger på rygg och blottar strupen!  :-[
I alla fall är det kul med Anbytarforum på det sättet att man får kontakt med både gamla och nya vänner!  :D
Efter att ha återhämtat mig återkommer jag med nya korkade frågor!  ???  /Håkan  :)

11
Tack så mycket Margaretha för ditt svar.
Jag hittade inte heller Per Erssons död år 1732 men en Per Ersson "på Heden" som begravs 1733-02-05 (Säter C:3 bild 57) och tänkte att det nog är "min" Per Ersson. Men då kan ju inte "min" Karin Andersdotter ha gift om sig 1732-11-05. Rent teoretiskt kanske om Per Ersson dog redan i slutet av oktober eller första dagarna i november 1932, men inte kunde jordas på grund av tjäle förrän 5 februari 1733. Men då har det gått fort med giftermålet med Olof Hansson från Tuna, kunde man över huvud taget göra så att man gifte om sig direkt efter ett dödsfall men före den formella begravningen? Det skulle ju lysas tre gånger i kyrkan exempelvis. Men prästen kan ju ha skrivit fel nånstans, men anteckningarna i vigselböcker och dödböckerna är ju kronologiska. Och det finns ju tre andra Karin Andersdotter på Yttre Heden men två är gifta med män som tycks leva men den tredje är syster (tror jag) till Lars Andersson (AI.4 s 99 till höger), kanske är det hon som gifter sig med Olof Hansson. Nå, vad vet man..?
I alla fall ska jag följa Tuna-spåret, få se vart det leder.
 /Håkan

12
Hej Säterforskare.
Om någon av er därute i cyberrymden vet något om min fm fm ff fm m (som dessutom är min fm mm ff fm m) Karin Andersdotter på Yttre Heden, Säter (W), så är jag ytterst intressera av vad du/ni kan bidra med  :) .
Det lilla som jag har listat ut är att hon, när hon 1707-02-17 gifter sig med Per Ersson på Yttre Heden, också själv, åtminstone vid tiden för giftermålet, bor på Yttre Heden, Säter C:2 sid 139 tv nr 1. I samband med vigseln flyttar hon till Per Erssons hushåll på Yttre Heden: Säter AI:2 sid 107, Säter AI:3a sid 146 och Säter AI:4 sid 97 tv. Men sedan är det stopp, hon försvinner i och med AI:4.
Hur jag letar hittar jag henne inte i hfl före vigseln eller efter hennes död. Om jag hittat henne i dödboken kunde jag kanske se hennes ålder när hon dog och kunnat hitta hennes födelse och därmed hennes föräldrar och födelseplats, men nej, jag har gått bet!  :'(
/Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter  :D .

13
Hej igen Säterforskare.
(Kl 15.50. Ändrat genom att ha skrivit rätt århundrade där så skulle vara.)
Jag och min hustru vill testa en tankegång beträffande två par som gifte sig 11 oktober 1696 i Säter, nämligen
Par nr 1: Erik Olsson från Gessån och Brita Olsdotter från Lerviken
Par nr 2: Erik Olsson från Lerviken och Brita Olsdotter från Gessån.
Min och min hustrus efterforskningar visar att det ena paret är mina anfäder och det andra paret hennes anfäder. Och eftersom vi förmodar att paren korsvis även var syskon så är respektive syskonpars föräldrar våra gemensamma anfäder.
Problemet är att vi inte säkert kan bestämma vilket par som är ”vems av oss”.
Vi har dock en teori.
Vi tror att Erik Olsson och Brita Olsdotter som bosätter sig i Gessån (Säter AI:1 sid 144) är par nr 1 enligt ovan: Brita Olsdotter flyttar till Gessån i samband med giftermålet. Detta grundar vi på att för Brita Olsdotter är antecknat att hon inte förrän 1699 deltar i husförhören, hon är alltså inflyttad.
Men hon borde då hittas i Lerviken före 1696, men hon finns inte där.
Däremot finns par nr 2 i Lerviken (Säter AI:1 sid 135):
Hustru Britta Olsdotter
Erik Olsson.
Men för Britta Olsdotter står att hon deltagit i husförhören ända sedan hfl upprättades, så det kan ju inte stämma om hon kommit inflyttande från Gessån.
MEN: här kommer vår teori:
När prästen upprättade hfl 1689 förde han in Olov Hanssons och Margareta Göransdotters barn: Hans, Peter, Brita, Erik, Carl och Margareta.
När prästen sedan år 1696, i samband med vigseln, skulle komplettera hfl såg han att bara genom att skriva en klammer runt Brita Olsdotter och Erik Olsson och skriva Hustru före Britas namn kunde han i ett slag förvandla dotter Brita till svärdotter Brita.
Och då stämmer allt, åtminstone såvitt vi ser.
Är vi rätt eller fel ute?
/Håkan Ljusteräng och hans hustru i Säter

14
Tack för dina svar Leif. Och tack för ditt intresse!Jag kommer nog inte längre så jag släpper, åtminstone tills vidare, frågan om min (förmodade) dåtida släkting Göran.En noterbar omständighet är kanske att prästen förde i Görans död i hfl omkring 12 år efter att hfl avslutats: Göran dog 1769 och hfl avslutades 1757. /Håkan

15
Hej Säterforskare.
Jag har en fråga beträffande Gessån i Säter (W):
Säter AI:6 sidan 115:
Brita Olsdotter, född 1673 enligt hfl, är min fm mf fm mf m.
(Hennes son Erik Olsson, född 1697 är min fm mf fm mf)
I hfl finns ”på högkant” i vänstra marginalen en notering som jag tolkar:
”Salig Erik Olssons änkas son Göran (sedan stå något för mig oläsligt) död 1769 23 november”.
I db Säter C:4 bild 124 tv nr 9 begravs han i december 1769, hans ålder anges till 63 år.
Jag får inget sammanhang om denna notering, varför är denne Göran omnämnd som Erik Olssons änkas son?
Jag hittar ingen son som heter Göran till vare sig Erik Olsson eller hans hustru Brita Olsdotter i tidigare hfl, inte heller hittar jag denne Göran i någon födelsebok från runt 1706.
Vad är det jag inte förstår?
 /Håkan Ljusteräng i Säter

16
Tack så hjärtligt för ditt svar, Lena. Med din hjälp blev allt plötsligt uppenbart. Nu kan vi söka vidare i Jan Jansson Litens häromst!
 /Håkan och Gun-Britt i Säter  ;D ;D

17
Jag letar födelse och anor till soldaten Jan Jansson Litens som är min hustrus MM MM FM F.
Enligt hfl för Yttre Heden är han född i Lerviken, Säter (W) antingen 1730 (Säter AI-9 sid 141) eller 1732-02-02 (Säter AI-11 sid 147 och dödbok Säter FI:1 bild 64 nr 38) eller 1732-03-03 (Säter AI:13 sid 142).
Jag kan inte hitta honom som född eller som ung vare sig i Lerviken eller byarna omkring åren 1729-1733.
Även i vigselboken Säter C:4 bild 29 1755-03-23 framgår att han kommer från Lerviken.
Dödboken Säter FI:1 bild 64 nr 38 ges ingen ytterligare upplysning om härkomst.
Har någon forskat på honom vore jag glad för information.
 /Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter.

18
Söderbärke / SV: Lisbet Persdotter född 1707
« skrivet: 2017-11-25, 09:38 »
Hej Stefan och Leif och tack för era inlägg, jag och min fru vill jättegärna jämföra vad vi kommit fram till, problemet är kanske att vi inte har så mycket att bidra med men vi vill ju ändå, så klart, jämföra det vi har.
 /Bästa hälsningar från Säter

19
Söderbärke / SV: Lisbet Persdotter född 1707
« skrivet: 2017-11-23, 08:56 »
Åter tack Leif, nu har vi fått nya uppslag att spåra vidare med, det blir som vanligt intressant och spännande!
 /Håkan Ljusteräng

20
Söderbärke / SV: Lisbet Persdotter född 1707
« skrivet: 2017-11-22, 10:44 »
Tack så jättemycket Leif, som vanligt knyter du upp knutar och lägger saker till rätta! Som jag och hustrun letat, men nu är vi (kanske :) :) ) på spåret igen, åtminstone en tid... Det där med Stora Tuna och Gylle glömmer vi och riktar alltså blickarna mot Silvberg i stället - det känns också mer hemtamt på nåt sätt!
 /Håkan och hans fru

21
Söderbärke / SV: Lisbet Persdotter född 1707
« skrivet: 2017-11-21, 17:19 »
Tack så hjärtligt Maud för ditt svar. Det kan vara "logiskt" att hushållet flyttat till Stora Tuna, det är nämligen så att Lisbet Persdotter, född 1707, kanske kommer från Stora Tuna för hennes första man, min ana, Johan Ersson, född 1703 i Embjörs, Säter, ser ut att ha "gift sig till Tuna" (Säter AI:3a (1722-1728) s 210) och efter en tid återkommit till Embjörs med sin hustru Elisabet Persdotter. När Johan Ersson dör 1741 gifter Elisabet Persdotter 1742 om sig med Hans Larsson från Söderbärke, flyttar till Söderbärke och därifrån med familjen till Lisbets (kanske) barndomsbygd Stora Tuna.
Jag har letat efter Elisabet Persdotter i Stora Tuna och har hittat en flicka Elisabet som föds som dotter till Per Knutsson och hustrun Helena i Stora Tuna, Gylle, 1707-11-25 (Stora Tuna C:2 bild 234 till vänster nr 8). Denna Elisabet Persdotter återfinns i Stora Tuna AI:4 sid. 117 längst ned och Stora Tuna AI:5 sid. 215, men jag hittar, som sagt, ingen koppling till Jan Ersson i Säter, Embjörs, och jag kan alltså inte säkert påstå att denna Elisabet Persdotter är "min" Elisabet Persdotter. Efter ditt svar, Maud, har jag åter gått in i Stora Tuna, Gylle, vid tiden för "återflytten" till Stora Tuna (Stora Tuna AI:10 sidorna 219-223) men hittar inte Hans Larsson, Lisbet Persdotter och deras barn där så nu kör jag och min hustru genom hela husförhörslängden Stora Tuna AI:10, det ska bli spännande!
(Lisbet Persdotter är även min hustrus ana, hon är min frus MM FM MM MM)
 /Hälsningar från Håkan Ljusteräng och hans hustru i Dalarna



22
Söderbärke / Lisbet Persdotter född 1707
« skrivet: 2017-11-21, 14:00 »
Hej Söderbärke!
Min FM MF FF MM Lisbet Persdotter, född 1707, flyttar 1751 med sin andre make Hans Larsson, som inte är min ana, och två barn från Säter (W) till Söderbärke, Vibbarbo (Söderbärke AI:5 sidan 9).
Därefter tappar jag bort familjen, jag tycker det ser ut som att de flyttar vidare 1752 och för Lisbet Persdotter tycker jag att det står ”1752 gift till XXX med YYY”. Har Lisbet blivit änka och gift om sig? Och vart har hon flyttat och med vem? Jag tänkte att XXX står för Bisen men där hittar jag inget. Kan någon därute hjälpa mig?
 /Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter

23
Hedemora landsförsamling / Göran Persson född 1700
« skrivet: 2017-11-05, 11:45 »
Hej Hedemoraforskare!
Jag har kört fast beträffande min FM FM MM F Göran Perssons, född 1700, härkomst.
Han gifter sig först med Margareta Olsdotter Norrhyttan i Hedemora enligt Hedemora AI:4b sid 185 och AI:5 sid 368, blir änkling 1743 och gifter om sig med min ana Margareta Andersdotter från Yttre Heden i Säter 1745 (Säter C:3 bild 125).
Med tanke på att hans första barn i första äktenskapet Margareta är född 1736 enligt AI:4b sid 185 borde han ha gift sig med Margareta Olsdotter omkring1735. Men vigselböckerna i Hedemora saknas åren 1725-1741 så där kommer jag inte vidare.
Jag har letat i Hedemoras födelsebok för 1699-1701 men hittar endast en pojke född 1699 som heter Göran (Jöran) men hans far heter (tyvärr) Jöran Jöransson så det är fel.
Göran Persson dör i Yttre Heden, Säter, 1758, 58 år gammal, så det stämmer med födelseår 1700. I övrigt ges ingen ytterligare information i dödboken Säter C:4 bild 47 till höger nr 6.
Kan någon därute i släktforskarnas cyberrymd se runt hörn?
 /Håkan Ljusteräng i Säter

24
Säters landsförsamling / SV: Tyda dödsorsak
« skrivet: 2017-11-03, 17:36 »
Tack så hjärtligt Stefan och Eva. Att det står ihjälslagen kunde jag inte se. Jag tror också att Eva har rätt i att prästen nog menade att skriva gruva, att här skriva hustru blir ju obegripligt.
  / :D

25
Säters landsförsamling / Tyda dödsorsak
« skrivet: 2017-11-03, 15:12 »
Hej Säterforskare.
Jag har till och från under någon tid försökt förstå dödorsaken för min FM FM MM MF gruvdrängen Anders Larsson i Yttre Heden, död i april 1726, 49 år gammal.
Säter C:3 bild 18 till vänster.
Står det om en sprängning i Bispbergs gruva?
Hälsningar från Håkan Ljusteräng.

26
Säter / SV: Anor i Klacken
« skrivet: 2017-03-04, 12:24 »
Tack så mycket, Åke, den här frågan har jag haft med mig i sängen några kvällar. Men nu så...  ;D

27
Säter / Anor i Klacken
« skrivet: 2017-03-04, 11:34 »
 
 
 Min FM FM MF MF F och min FM FM MF MF M är Johan Eriksson och Annika Andersdotter i Klacken, Säters landsförsamling (Säter AI:1 sidan 106).
 Ovanför Johan Eriksson står ett namn som jag tolkar ”Hustru Ingrid XX-dotter, död.” Detta kan vara min FM FM MF MF FM, alltså mor till Johan Eriksson. Om någon ser vad Ingrid heter i efternamn kanske jag kan komma ett steg längre bakåt, kanske hitta henne i någon dödbok där hennes ålder och hennes make anges.
 Enligt Säter AI:3a sidan 134 dör Johan Eriksson 1725 och begravs 1725-11-07 enligt Säter C:3 sidan 9 och anges då vara 78 år. Han är alltså född 1647 (eller sent år 1646) och hans födelse kan därför inte hittas i kyrkoböckerna.
 Tacksam för svar beträffande Ingrids efternamn.
 
 
 

28
Arboga / SV: Carl Fredrik f. 1785-06-27
« skrivet: 2016-12-02, 17:08 »
Åter hjärtligt tack Åke Carlsson, här har vi verkligen fått något att botanisera i! Du besvarade för cirka en månad sedan en annan fråga vi hade i Gävle Heliga Trefaldighet.
 /Hälsningar från Säter!  ;D ;D

29
Arboga / Carl Fredrik f. 1785-06-27
« skrivet: 2016-12-02, 15:41 »
 Hej Arboga.
 I Arboga landsförsamling föds Carl Fredrik 1785-06-27, son till glasföraren Olof Larsson Lind och Margareta(?) Olsdotter ((Arboga landsförsamling C:3 (1776-1820) sid 78 nr 19)). Denne Carl Fredrik flyttar så småningom till Hedemora (Hedemora A1:16b sid 172.) och han är min hustrus MF FF.
 I nämnda födelsebok står att familjen bor vid Liljedals Glasbruk i Eds socken (och något för oss oläsligt) Värmland men vi kan inte hitta vare sig familjen eller Carl Fredriks liv innan han flyttar till Hedemora.
 Vet någon hur vi hittar familjen i Borås eller Ed?
 

30
Jag och min hustru (August Sandberg är hennes morfars bror) tackar dig åter så hjärtligt för din insats, Åke! Det här hade vi inte klurat ut om vi så hade forskat till jul...
Nu kör vi vidare med återvunna krafter!  :D :D

31
 Hej igen Gävle. Nu har jag åter kört i diket:
 August Sandberg, född 1869-03-09 i Säter, flyttar med sin familj från Hille till Gävle 1919-12-31, till VI:Avaström (?) 4, gård 1 med sidhänvisning till församlingsbok: 2115 (Gävle Heliga Trefaldighet BII:5 bild 2520 nr 183).
 Jag hittar honom även i registerbok GHT AIIab:5 sid 430, vänster kolumn, rad 22, även där med sidhänvisning 2115.
 Den enda församlingsbok jag hittar med sidnummer 2115 är GHT AIIaa:6, men där finns inte August Sandberg (och inte andra heller som i registerboken hänvisar till samma sida).
 Vad är det jag inte ser?
 /Håkan Ljusteräng i Säter

 

32
Gävle (Heliga Trefaldighet) / SV: Emma Sofia Sandberg
« skrivet: 2016-11-15, 18:23 »
Åh, tack så jättemycket Eva och Åke! Som jag har letat!
En liten och dålig ursäkt att jag inte hittade henne i GHT AI:22h är att hon vid ankomsten till Gävle görs blir 4 år yngre, i stället för verkligen född 1867 införs hon som född 1863. Men om jag läst lite bättre hade jag ju sett det... :P
 /Håkan Ljusteräng i Säter    :-[:D

33
Gävle (Heliga Trefaldighet) / Emma Sofia Sandberg
« skrivet: 2016-11-15, 17:10 »
 Hej Gävle!
 Jag har kört fast vad gäller i vilken hfl Emma Sofia Sandberg hamnar när hon flyttar till Gävle från Avesta 1887 (Inflyttningslängd Gävle Heliga Trefaldighet BI:11 bild 153 enligt Arkiv Digital).
 Emma Sofia är född i Säter 1867-04-30.
 I inflyttningslängden står i kolumn 2 siffran 275 (tror jag, eller 273) och varthän i församlingen är angivet en romersk IV.
 Hur som helst: Längre än så kommer jag inte, har letat i registerbok GHT AIa:3b och hfl-böckerna GTH AI:22a - AI:22j men förstår inte.
 Hjälp!  :-[
 

34
Söderbärke / Söderbärke
« skrivet: 2016-01-30, 13:28 »
Tack så mycket Leif, nu har jag lärt mig att angivna årtal kan vara lite osäkra och att man bör utöka letandet till intilliggande årtal i födsel-, vigsel- och dödböcker.
 /Håkan
 

35
Söderbärke / Söderbärke
« skrivet: 2016-01-30, 12:14 »
Hej Söderbärke.
Jag letar efter Barbro Olsdotters f 1729 morslinje och tror mig veta att hennes mor är Karin Hinder(?)sdotter f 1697 och fadern är Olof Carlsson f 1705, de gifte sig 1726 (tror jag) enligt hfl Söderbärke AI:4 sid 141. Karin dör 1741.
1744 gifter Olof Carlsson om sig med Karin Andersson, född 1713 (Söderbärke AI:5 sid 625).
Men här blir det stopp för mig i sökandet efter Barbro Olsdotters morslinje. Jag har sökt efter Karin Hindersdotter i födelsebok 1697 (Söderbärke C:2 sid 27-32) och i giftobok för 1726 där jag tycker mig förstå att hon gifte sig med Olof Carlsson (Söderbärke AI:4 sid 141) men jag hittar vare sig det ena eller det andra.  
Har jag missat något eller är det stopp här?
 

 

 
Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter
 
(Meddelandet ändrat av KjH 2016-01-30 13:08)
 
(Meddelandet ändrat av KjH 2016-01-30 13:32)

36
Söderbärke / Söderbärke
« skrivet: 2015-11-03, 08:21 »
Jättetack Per Larsson för ditt svar, jag tror du har rätt, att det står Skinnskatteberg hade jag själv inte kunnat räkna ut! Något Backa i Skinnskatteberg hittar jag inte så jag gick in i den kombinerade födelse-, vigsel- och dödboken för Skinnskatteberg för 1652 (Skinnskatteberg C:1 sid 77) men hittar inget för mig intressant vid en snabb genomläsning. Å andra sidan är jag ju inte så tränad heller att tyda sån här skrift så jag får läsa om sidorna långsamt och noggrant. Åter tack för ditt svar!  

37
Söderbärke / Söderbärke
« skrivet: 2015-11-02, 19:33 »
Hej igen Söderbärke.
Att försöka finna anor i kyrkböcker från tidigt 1700-tal är kanske inte min grej...  
I alla fall har jag, efter Margareta Danielssons hjälp ovan, lyckats spåra min FF MM MM MM MM till att vara Lisbeth Nilsdotter som dör 1733-05-16 i Stockforsen.
I dödbok Söderbärke F:1 bild 18 är antecknat att hon är född på en för mig oläslig plats enligt bild.
I mina sökförsök har jag letat efter Stockforsen i hfl Söderbärke AI:2 och AI:1 utan att lyckas.
Kan någon där ute i Söderbärkes cyberrymd se var Elisabeth Nilsdotter är född?
/Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter
 

38
Söderbärke / Söderbärke
« skrivet: 2015-10-29, 11:35 »
Mitt varma tack, Margareta, nu ser jag ju också att min FF MM MM MM MF och FF MM MM MM MM är Jöns Eriksson och Lisbet Nilsdotter! Och jag kan nu i Söderbärke AI:4 sid 114 se att Lisbet Nilsdotter är född 1652 och dör 1733. Så i dödbok Söderbärke F:1 kan jag kanske hitta fler uppgifter om hennes bakgrund eftersom prästen skriver ganska mycket där. Men där är jag ännu inte men spännande är det! Åter tack!  

39
Söderbärke / Söderbärke
« skrivet: 2015-10-28, 15:55 »
Hej igen Söderbärke/Malingsbo.
Nu har jag åter hamnat i svårigheter.
Min FF MM MM MM M är Karin Jönsdotter f. 1684.
Enligt Söderbärke AI:4 sid 118 gifte hon sig 1706 med Erik Erson f. 1863.
De finns även med i Söderbärke AI:3 s 418 men där tror jag giftoåret står 1709.
I vare sig giftoboken Söderbärke C:2  för 1706 eller 1709 hittar jag dem, däremot kan det kanske vara de som år 1707 sid 156 gifte sig enligt bilaga.
Om det är mina anor som gifte sig söndagen 1707-09-22: varifrån härstammar bruden, jag kan omöjligt läsa vad det står.
 /Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter
 
 

40
Ljusnedal / Ljusnedal
« skrivet: 2015-05-17, 19:36 »
Åh, tack så hjärtligt Karl Göran Eriksson! Nu ska jag försöka få tag på den referens du anger,den kanske finns för utlåning på Svegs bibliotek

41
Ljusnedal / Ljusnedal
« skrivet: 2015-05-17, 13:56 »
Hej Ljusnedal!
Jag har i mitt letande kommit till Segrin (Sigrid) Gudmundsdotters födelse men här verkar det vara stopp, Ljusnedal C:1 sid 89. Jag kan inte läsa namnen på hennes far och mor. Går anorna att spåra längre bakåt, det verkar för mig att inga hfl finns för Ljusnedal tidigare än 1813.

42
Malingsbo / Malingsbo
« skrivet: 2015-03-20, 15:48 »
TACK Samuel, det var ett oväntat besked, jag har brottats med det här i ett par veckor och har har hela tiden läst Erich som Lars. Men nu blev ju även min FF MM MM FF FF och FF MM MM FF FM identifierade!  
Kanske kan jag nu komma ännu längre bak i kyrkböckerna (fast det är nog bara önsketänkande...)
 /Håkan i Säter

43
Malingsbo / Malingsbo
« skrivet: 2015-03-20, 13:16 »
Hej igen Malingsbo!
Jag har nu, efter hjälp enligt ovan, hittat min FF MM MM FF F Erik Ersson f. 1683 och min FF MM MM FF M Karin Jönsdotter f. 1684 enligt bifogad hfl-bild, Söderbärke AI:3 sid. 418. Jag ser dock inte sammanhangen: är Erik ättling till Lars Hansson (som jag tycker det står) och hans hustru Anna Ersdotter eller är han i tjänst hos dem och gifter sig där med Karin Jönsdotter?  
Och vad betyder noteringen i höger kolumn för Erik Ersson?
Kanske kommer jag inte längre tillbaks men ställer ändå frågan här på Anbytarforum.
 /Håkan Ljusteräng i Säter

44
Malingsbo / Malingsbo
« skrivet: 2015-03-08, 20:43 »
Åter tack, Sten!

45
Malingsbo / Malingsbo
« skrivet: 2015-03-08, 19:55 »
Jag tror att min anfader Eric Ersson sitter i sin himmel och myser över all uppmärksamhet!

46
Malingsbo / Malingsbo
« skrivet: 2015-03-08, 19:50 »
Det må jag säga: Anbytarforum är befolkat av hjälpsamma människor, tack, tack! Överväldigad ska jag nu ta mig an all nyvunnen kunskap!
 /Håkan

47
Malingsbo / Malingsbo
« skrivet: 2015-03-08, 19:43 »
Och lika stort jättetack till Sten, som kom in med sitt svar medan jag skrev mitt tacksvar till Tommy  
 /Håkan

48
Malingsbo / Malingsbo
« skrivet: 2015-03-08, 19:39 »
Tack Tommy så jättemycket för ditt svar, det här går jag vidare på! Sån tur att sådana som du finns som kan läsa prästernas gåspenneskrift, där har jag en del att ta in!  
/Håkan

49
Malingsbo / Malingsbo
« skrivet: 2015-03-08, 17:46 »
Hej Malingsbo.
Jag hittar inte min FF MM MM FF Eric Ersson f. 1709 i tidigare hfl än i Malingsbo/Malingsboby enligt AI:3 sid 126. I Söderbärke AI:7 sid 534 hittar jag visserligen en Eric Ersson i Malingsboby men utan angivet födelseår eller hustru och barn. Han gifte sig 1730 och jag har, så gott jag kunnat, sökt i födelseboken för 1709 och i giftoboken för 1730, men hittar inte eller förstår inte. Finns någ}on som ser vad en novis inte ser?
 /Hälsningar från Håkan Ljusteräng i Säter
 

50
Onslunda / Onslunda
« skrivet: 2014-12-10, 08:42 »
Åh, tack så mycket Eva, det finns alltså två sid-serier i inflyttningslängden för Tranås, en för Tranås och en för Onslunda, det var inte lätt för en novis att förutse - det är tur att du finns!  
 /Håkan

51
Onslunda / Onslunda
« skrivet: 2014-12-09, 20:32 »
Hej Skåne och Onslunda!
Jag bor i Säter och jag har kört fast på mjölnaren Nils Persson, född 1844-07-24, som 1871-10-04 med hustru och två döttrar flyttar från Brandstad till Olslunda (tycker jag det står), Brandstad AI:12 sid 70 och utfl-längd Brandstad/Södra Åsum B:2 sid. 45.
Jag har letat i, som jag tycker, alla upptänkliga församlingars inflyttningslängder men jag har gått bet (Brösarp, Tranås/Olslunda, Lund), jag hittar inte familjen.
Vad är det jag inte ser?  
 

 
 /Hälsningar från Håkan i Dalarna

52
Säter / Säter
« skrivet: 2014-09-22, 16:33 »
Jättetack Leif för ditt snabba svar

53
Säter / Säter
« skrivet: 2014-09-22, 12:13 »
Hej.
Jag söker bakgrund till Anna Larsdotter född 1739 som är gift med Anders Jeansson född 1736-11 (Säter A1:7 sid 250). Jag har försökt med Säters föd-bok för 1739 (Säter C:3 bild 88-93) och hittar 11 flickebarn som heter Anna. Men jag kan inte läsa texterna i födelseboken och vet inte heller om ”min” Anna är född i Säter.  
Finns någon som vet?

54
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 06 april, 2014
« skrivet: 2014-01-24, 14:41 »
Hej Grangärde!
Min mm mf ff mm är Karin Per(?)sdotter, född 1650 i Grangärde/Sunnansjö, hon bodde som gift med Anders Per(?)sson i Grangärde/Rävvåla, se bifogade bilder.
Jag hittar inte Karin i födelseboken, Grg C:1, eller hennes barndom i Sunnansjö, Grg AI:1 sid 82-88.
Vad är det jag inte ser?
 


 
 /Hälsningar från Håkan i Säter

55
Katarina / Äldre inlägg (arkiv) till 2014-01-12
« skrivet: 2013-12-05, 19:52 »
Tack igen Maud, jag kontaktar Stockholm Stadsarkiv och kollar vad som finns i arkivet om intagning av GC Åberg och förlossning av Adolf Fredrik Åberg.
Åter tack för dina råd!
  /Håkan

56
Katarina / Äldre inlägg (arkiv) till 2014-01-12
« skrivet: 2013-12-05, 17:41 »
Hej snälla Maud och JÄTTETACK för ditt otroligt utförliga svar!  
Som svar på DIN fråga: nej, jag är inte säker på att Gustava Charlotta Åberg är mor till Adolf Fredrik Åberg men har tills vidare valt att utgå från det, det går nog heller inte att visa. Som du tydligen kommer ihåg från en av mig tidigare ställd fråga, svarade du att det som gjorde dig betänksam var dels att den angivna åldern på den Gustava Charlotta Åberg som födde Adolf Fredrik på Stockholms barnbördshus avviker ett år från den ålder GC Åberg borde ha haft vid förlossningen och dels att den doktor Rossander, där hon då var mantalsskriven måste ha varit ovanligt vidsynt som behöll GC Åberg trots att hon blev gravid.  
Men, men, ibland måste man ju tro på något här i livet och nu har jag bestämt mig för att tro på GC Åberg som mor till Adolf Fredrik tills (eventuellt) motsatsen är bevisad. Dessutom heter GC Åbergs far Adolf vilket, som du själv påpekade i ditt tidigare svar, kunde bero på att gossen blev döpt efter morfar.  
Hur som helst är jag förstummad över din kunskap och energi, du besvarar ju också mängder av andra frågor som ställs på Anbytarforum.
/Håkan i Säter

57
Katarina / Äldre inlägg (arkiv) till 2014-01-12
« skrivet: 2013-12-04, 13:21 »
Hej.
Jag abonnerar på AD och Svar.
Jag försöker hitta hur Gustava Charlotta Åberg flyttar i Stockholm.
Hon flyttar oktober 1836 från Storkyrkoförsamlingen/Doktor Rossander Storkyrkoförsamlingen BIIa:7 sid 48
till Katarina/Kapten Behrman Katarina BI:7 sid 615
Därefter hittar jag inte henne, bara Kapten Behrman i Katarina AI:74 sid 46 och Katarina AI:76 sid 81.
I Stockholm Stadsarkiv hittar jag bara mantalslängder fotograferade för 1835, 1845, 1860 och 1870.  
Mantalslängd för 1845 visar för Katarina Södra och Västra hushållet för Coopv skeppare Behrman nr 1741 och där finns inte Gustava Charlotta Åberg.
1: Hur hittar jag G C Åberg i Katarina?
2: Finns mantalslängder överhuvudtaget för övriga år än 1835, 1845, 1860 och 1870  
    och finns de fotograferade eller måste man besöka Stockholms Stadsarkiv för att ta del av dem?


58
Katarina / Äldre inlägg (arkiv) till 2014-01-12
« skrivet: 2013-11-26, 08:04 »
Åter tack Maud för ditt svar!
 /Håkan  

59
Katarina / Äldre inlägg (arkiv) till 2013-11-25
« skrivet: 2013-11-25, 23:35 »
Hej!
Gustava Charlotta Åberg utflyttar 1836-10-29 från Storkyrkoförsamlingen(Storkyrkoförsamlingen BIIa:7 sid 48) till Katarina. Jag hittar henne inte i Katarinas inflyttningslängd Katarina BI:7 sid 116.  
(Jag kollade även de nästa tre namnen i Storkyrkoförsamlingen BIIa:7 sid 48 som också flyttade samma datum till Katarina men hittar inte hittar dem heller i Katarina BI:7)
Vad är det jag inte förstår ?
 Hälsningar från Håkan i Dalarna

60
Österfärnebo / Äldre inlägg (arkiv) till 16 januari, 2015
« skrivet: 2013-11-14, 19:15 »
TACK Östen,
jag har letat av och till minst en vecka efter något som heter Uglebo, men nu vet jag!
  /Håkan i Säter  

61
Österfärnebo / Äldre inlägg (arkiv) till 16 januari, 2015
« skrivet: 2013-11-14, 17:08 »
Hej!
Jag kan inte spåra Margareta Jönsdotter i Österfärnebo , född 1710 eller 1711, bakåt i tiden (Österfärnebo AI:3 sid 147).
Det ser ut som hennes far är Jonas Bäckström och mor är Margareta Larsdotter men jag hittar inte föräldrarnas bostadsort, står det Åbro?
I giftoboken ser det ut som Åhsberg (Österfärnebo C:2 sid 173).
Hittar henne inte heller i födelseboken för 1710 och 1711 (Österfärnebo C:1 bild 78 och framåt).
Vad är det jag inte ser?
 

 
Hälsningar från Håkan i Dalarna som igår felaktigt skrev frågan i Västerfärnebos fönster

62
Västerfärnebo / Äldre inlägg (arkiv) till 14 februari, 2014
« skrivet: 2013-11-13, 20:57 »
Hej!
Jag kan inte spåra Margareta Jönsdotter i Österfärnebo , född 1710 eller 1711, bakåt i tiden (Österfärnebo AI:3 sid 147).
Det ser ut som hennes far är Jonas Bäckström och mor är Margareta Larsdotter men jag hittar inte föräldrarnas bostadsort, står det Åbro?
I giftoboken ser det ut som Åhsberg (Österfärnebo C:2 sid 173).
Hittar henne inte heller i födelseboken för 1710 och 1711 (Österfärnebo C:1 bild 78 och framåt).
Vad är det jag inte ser?
 

 
Hälsningar från Håkan i Dalarna

63
Tack snälla Kristina för ditt svar  !
 /Håkan

64
Hej!
Gustava Lotta Åberg flyttar till Norrköping 1826 till (tycker jag mig se) Öfwersk Enwall (Norrköping S:t Olai BI:4 sid 223 nr 389).
Hur hittar jag vidare hennes bostad, dvs hur hittar jag till rätt husförhörslängd genom namnet Enwall?

/Håkan i Dalarna

65
Rönö / Rönö
« skrivet: 2013-10-29, 20:05 »
Tack snälla Kerstin, nu har jag äntligen, efter mycket letande och många frågor, fått de sista leden hur hon hamnade i Norrköping varifrån hon sedermera flyttade till Stockholm och med tiden fick ättlingar i Säter. Tur att du finns!
  /Håkan i Säter  

66
Rönö / Rönö
« skrivet: 2013-10-29, 15:25 »
Hej.
Jag söker Gustava Lotta Åbergs bostad efter att hon bott i Rönö/Övergård till 1825.
Jag kan inte tolka texten i högerkolumnen av Rönö AI:3 sid 663 rad 11 enl bifogat.
Jag kan alltså inte hitta hennes nästa bostad.

/Håkan i Dalarna
 
(Meddelandet ändrat av KjH 2013-10-29 15:27)

67
Norrköping / Äldre inlägg (arkiv) till 25 maj, 2014
« skrivet: 2013-10-17, 15:42 »
Tack Kristina för din hjälp!
 /Håkan

68
Norrköping / Äldre inlägg (arkiv) till 25 maj, 2014
« skrivet: 2013-10-16, 20:53 »
Hej!
Gustafva Lotta (Charlotta) Åberg flyttar från Norrköping till Stockholm/Katarina 1828-11-06 enligt inflyttningslängd Katarina B1:5 sid 198 rad 3.
Jag har förgäves sökt henne i Norrköpings utflyttninglängder för juli-dec 1828 (Norrköpings Borg, Hedvig, Matteus, S:t Johannes, S:t Olai, Östra Eneby).
Vad är det jag inte ser?
/Håkan i Dalarna

69
Klara / Äldre inlägg (arkiv) till 2013-10-25
« skrivet: 2013-10-12, 07:38 »
Tack snälla Maud, du har åter hjälpt mig över trösklar!
 /Håkan

70
Klara / Äldre inlägg (arkiv) till 2013-10-25
« skrivet: 2013-10-11, 18:51 »
Hej.
1830-05-11 inflyttar Gustava Charlotta Åberg till Klara från Katarina (Klara BI:4 sid 291 rad 6)
1. Jag hittar henne inte i utflyttningslängden för Katarina maj 1830 (Katarina BII:5 ca sid 40-42). Var hittar jag henne där?
2. Till vilken del av Klara flyttar hon, det ser ut som till Kryddkr. LindXXX (Klara BI:4 sid 291 rad 6)
Hoppas någon som förstår...  
/Håkan

71
Tryserum / Äldre inlägg (arkiv) till 07 november, 2013
« skrivet: 2013-09-26, 20:43 »
Tack snälla Christina för ditt inlägg, nu kan jag krångla mig vidare lite igen  !

72
Tryserum / Äldre inlägg (arkiv) till 07 november, 2013
« skrivet: 2013-09-26, 11:34 »
Hej.
I Tryserum C:3 sid 429 nr 10 visas att Adolph Åberg föds i Skårsjö 1776-06(07?)-10, far: Lars Åberg, mor: (kan inte läsas av mig). Hittar ej husförhörsbok från denna tid, kan Adolph ändå spåras vidare och hans anor bakåt?
/Hälsningar

73
Skällvik / Skällvik
« skrivet: 2013-09-24, 15:07 »
Tack snälla Inga-Kari och Elisabeth, nu kan jag treva mig vidare!

74
Skällvik / Skällvik
« skrivet: 2013-09-24, 09:12 »
Hej!
I Skällvik AI:3 sid 203, rad 12 finns rättare Adolph Åberg, född 1776, med familj. De är överstrukna utan hänvisning (nästan alla andra är också överstrukna), jag hittar dem inte i påföljande husförhörsbok och ingen annanstans heller.  
1. Var ska jag leta?
2. Var är Adolph Åberg född (jag kan inte läsa födelseorten)?

75
Efternamn Y - Ö / Åberg, Adolf Fredrik
« skrivet: 2013-09-20, 20:12 »
Tack Lotta för ditt inlägg. Krångligt det här med släktforskning för en ganska oinsatt. En jättetröst dock att entusiaster som du, Maud och Chris finns!
 /Håkan

76
Efternamn Y - Ö / Åberg, Adolf Fredrik
« skrivet: 2013-09-20, 17:54 »
Maud och Chris, jag blir alldeles varm om hjärtat över ert vänliga engagemang! Om ni kommer på nåt mer så vill jag så klart veta det också!

77
Efternamn Y - Ö / Åberg, Adolf Fredrik
« skrivet: 2013-09-20, 13:41 »
Hej Maud och tack för ditt mycket snabba svar. Du skriver att du återkommer med förhoppningsvis mer uppgifter. Jag måste säga att du redan gjort livet lättare för mig men så klart väntar jag med spänning på ytterligare information från dig som kan läsa anteckningar och hänvisningar!

78
Efternamn Y - Ö / Åberg, Adolf Fredrik
« skrivet: 2013-09-20, 11:16 »
På Stockholms Allmänna Barnhus föddes 1835-01-17 Adolf Fredrik Åberg (http://www2.ssa.stockholm.se/Bildarkiv/Egenproducerat/SE-SSA-0809/Barnhuspdf2008 /06_05595.pdf). Mor: Gustafwa Charlotta Åberg. Jag är novis i släktforskningsvärlden och behöver hjälp med fortsättningen. Såvitt jag förstår tas gossens fostran först över av torparen Jan Jansson XXX i Olofskärr(?)/Odensala och sedan av torparen Anders Olsson i Smedstorp/Husby/Odensala.
Före moderns namn står sida 122 och efter namnet en för mig oläslig text plus siffran 161.
Frågor: Kan Gustafwa Charlotta Åberg spåras bakåt genom angivna siffror och kan Adolf Fredriks far spåras?
 /Med släktforskarhälsningar!

79
Grangärde / Äldre inlägg (arkiv) till 29 september, 2013
« skrivet: 2013-02-19, 10:01 »
Hej Grangärde, Säter här.
Jag har letat mig till min hustrus mf mf mf mf f och --mf m, Lars Danielsson Kagg *1651-12-08 i Gonäs och hustru Margareta Nilsdotter *1649-11-25 i Sunnansjö (Grangärde A1:1 sid. 67). Där ser det ut att vara stopp, åtminstone så här långt för en nybörjare. Min fråga är dock: vad är det för bokstavs- och sifferkoder som står i vänsterkolumnen i kyrkboken? Se även A1:2 sid. 179 med likadana koder.
 /Med släktforskarhälsningar!

80
Varmt tack Anna-Lisa för din vänlighet, jag hade ju kört fast totalt! Men nu så...
  /Håkan

81
Tack så jättemycket Leif, hur jag försökt tyda hieroglyferna i de olika kolumnerna i inflyttningboken men gått bet. Men nu har jag lärt mig så här mycket...

82
Inte lätt det här:
Till vilken gata/by/gård i Hedemora inflyttade Jöns Jönsson och Cherstin Andersdotter från Grangärde 1769-09-16?

83
Åh, Elisabeth och Eva så snälla ni är mot en novis! Jag har suttit flera timmar med detta - man vet ju inte när man törs skicka ut en fråga utan att visa hur lite man vet!
Nu kravlar jag mig vidare...

84
Jag letar efter Christinas (född 1787-03-09) vidare öden. Hon är överstruken i Hedemora A1:12b sidan 305 med meddelandet vide infon (tror jag det står) och inga ytterligare hänvisningar. Hur kan jag då komma vidare?
 

85
Jag tackar och uppskattar jättemycket Marthinas och Leifs engagemang i mina frågor, nu har jag kommit lite längre!  
 
(Meddelandet ändrat av KjH 2013-01-07 19:08)

86
Tack Marthina för ditt engagerade svar!

87
Säter / Äldre inlägg (arkiv) till 05 juli, 2013
« skrivet: 2013-01-07, 13:44 »
Tack Leif för ditt svar!

88
Jag använder Arkiv Digital och letar efter Jan (Johan) Ersson född 1811-10-06 i Västerby.
I Hedemora A1:13a (1811-1820), bild 227, rad 4 återfinns Johan på gård 44 i Västerby.
 
I Säter A1:21, sid 128, rad 12 flyttar Johan från Hedemora till Säter 1834.
 
I husförhörsboken Hedemora A1:15d (1830-1839), sidan 100 för Västerby återfinns för gård 44 ingen som fanns i Hedemora A1:13a, bild 227, alltså inte heller Johan.
 
För att spåra Johans liv 1820-1830 sökte jag i Hedemora A1:14d. I registret bild 4 finns för Västerby hänvisat till sidorna 117-129 för gårdarna 27 och uppåt (och jag söker alltså gård 44). Men det finns bara 86 sidor.  
 
Fråga: Finns de sökta sidorna någon annanstans?
 
(Meddelandet ändrat av KjH 2013-01-07 13:04)
 
(Meddelandet ändrat av KjH 2013-01-07 17:20)

89
Säter / Äldre inlägg (arkiv) till 05 juli, 2013
« skrivet: 2013-01-07, 12:03 »
Jag hittar inga in- och utflyttningsböcker för Säter före 1850, finns det några?

Sidor: [1]