ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Lena A Löfström

Sidor: [1]
1
Är det någon här som av någon anledning har kvar en riktigt gammal goding? Family Tree Maker 2005 för Windows??? Jag är i stort behov av en kopia snarast!!!
Blir så glad om någon hör av sig.
MvhLena

2
Datorprogram (för släktforskning) / Editering av Gedcomfiler
« skrivet: 2021-03-08, 22:34 »
Jag använder en väldigt bra programvara men den är gammal, FamilyTree 2005, den har alltså ingenting med de senare versionerna som Ancestry stod för. Igår fick den totalspatt, varför vet jag inte även om jag kan misstänka en Windowsuppdatering.
Helt plötsligt kunde inte FTM räkna, fruar fick 13-14 män, men de var alla samme man, det samma hände med barns föräldrar osv. Efter export till Gedcom kunde jag se att allt hade på något sätt dubblerat sig. OK, tänkte jag och försökte då radera de extra gubbarna och gummorna men icke sa nicke. De fanns kvar när jag sedan importerade min fil igen.
Jag undrar om det är någon av er som själva kan eller känner till någon som är riktigt duktig på att editera i en Gedcom (man använder "anteckningar"). Jag betalar självklart för hjälp!!!
 :-[

3
Kristiania (Oslo) / Dödsbevis eller Certificate of death, Oslo
« skrivet: 2019-07-22, 15:46 »
Är det någon här som vet hur man gör för att få ett dödsbevis på någon som avlidit i Oslo 1993. Det närmaste jag kommit är ett utdrag från Skatt öst Oslo kallat "confirmation of registrered address" där det framgår att personen är registrerad som död den 22 december 1993. Det är undertecknat av en tjänsteman på Skatt öst Oslo. Då det ska användas i Canada måste det om jag förstår saken rätt också "legaliseras" vilket verkar vara en trestegsraket domstol > utrikesdepartementet i Norge > Kanadas ambassad (på plats i Oslo). För mig låter det här oerhört byråkratiskt och undrar om någon annan känner igen det här förfaringssättet eller känner till något enklare sätt.

4
Söker någon med lite mer erfarenhet av Göteborgs kyrkböcker än vad jag har.


I inflyttningslängden Göteborgs Marieberg B:1 sid 85 kan man i högerspalten se varifrån personen i fråga flyttar in MEN det verkar vara väldigt vanligt att man där angivit "Götheborg". Vet någon om det vid den här tiden var ett vanligt sätt att ange någon speciell församling? Eller innebar det helt enkelt bara att man kom från någon, vilken som helst, församling i Göteborg?


Tacksam för tips annars blir det till att leta.....


5
Övriga skrifter / 1899 års dödslista för Sverige
« skrivet: 2017-06-18, 13:03 »
Om någon är intresserad så har jag skannat en bok jag hittade i mina samlingar som kanske kan vara ett komplement till Sv. Dödbok 1901-1913.

1899 års dödlista för Sverige - utarbetad af K Kson Leijonhufvud. (Kungl. boktryckeriet 1900)

Om du är intresserad hör av dig så mailar jag över.

6
I så gott som alla källor, första hands som andra hands, anges Karl Nilssons födelseförsamling till Katolska, Sthlm. Men si i den födelseboken finns han inte. Däremot kan man i rotemansarkivet se att han fram till den 15 oktober 1878 vistas på Katolska Församlingens Uppfostringsanstalt för Gossar på Götgatan i Sthlm.

Eftersom han inte finns i Katolskas födelsebok förmodar jag att han föddes på i en helt annan församling, kanske av okända föräldrar. Han finns inte registrerad bland Barnhusbarnen hos stadsarkivet heller. Kanske fick han sitt namn först när han kom till den så kallade uppfostringsanstalten och då ter sig sökandet näst intill omöjligt.

Kan någon ge mig ett tips om var jag eventuellt kan leta efter mer information om var han kom ifrån ursprungligen. Hittebarn kanske..... men var?!

7
Domkyrkoförsamlingen (Gustavi) / E:6 (1847-54) bild 93 (AD)
« skrivet: 2016-08-03, 01:29 »
Vore oändligt tacksam för läshjälp. Jag har markerat med röd understrykning vad jag behöver hjälp med att läsa. Och vad ville man säga genom att skriva i kanten "hon dimitterad" eller står det kanske "han" och betyder det i så fall inget annat än att han var frikallad?

8
Vad ska man tro om en familj som under många många år inte återfinns i husförhörslängder eller församlingsböcker men däremot i folkräkningarna?

När barnen föds anges boplats och ofta också sida i husförhörslängden men si där finns de inte. Det samma gäller för uppgifterna i folkräkningarna. Varken mannen eller kvinnan återfinns i Sveriges Dödbok trots att jag har dödsdatum och bouppteckningar. I och för sig räcker ju det men jag är nyfiken på hur en familj har kunnat hålla sig undan på detta sätt.

Några tankar?

9
Malmbäck / Malmbäck - inflyttade från var?
« skrivet: 2016-05-16, 13:38 »
Av Malmbäck AI:4, sid 271 framgår att vice corpralen Håkan Sten flyttar in på torpet Lida 1799 och han kommer då från ?????? Ja just det! Varifrån. Jag kan faktiskt inte tyda skriften verkar det som då allt jag får det till inte verkar stämma alls.

Tacksam för läshjälp!!! Inflyttningslängd saknas för den aktuella tiden och jag "måste" helt enkelt försöka följa karl bakåt för att se var de två äldsta barnen är födda.

Tack!!!!
Lena

10
Kvidinge / Kvidinges husförhörslängder opålitliga
« skrivet: 2016-04-06, 21:00 »
Jag har funnit att det är väldigt rörigt när det gäller födelsedata i Kvidinges husförhörslängder under 1800-talet.  >:(

Jag har haft anledning att gå igenom längderna då jag forskar på en släkt som hållit sig där i ett par hundra år. I många fall har de födelsedata som stått i husförhörslängderna varit felaktiga - i vart fall om man vill tro att födelse- och dopböckerna är korrekta (och för den delen också Sv. Dödbok i förekommande fall).

Ville bara göra er uppmärksamma på detta och alltså inte ta för givet att en person är född den 3 mars 1854 även om det står så i husförhörslängden. Och som sagt, det är ingen engångsföreteelse.

11
Efter riksstämman pratade jag med flera stämmodeltagare som gick nöjda från mötet och vara glada över den goda stämningen och att det var så stor enighet. Mötet gick därför också rekordfort (om man jämför med de senaste stämmorna ) och var över ca 2 timmar efter start.
 
Vi har en riksstämma bla för att tillsätta en styrelse som skall besluta om den löpande verksamheten mellan stämmorna. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att den styrelse som valdes förra året åtnjöt föreningarnas förtroende eftersom riksstämman beslutade i enligt styrelsens förslag. Valberedningens förslag till nya styrelseledamöter vann också stämmans gillande och beslutet kunde fattas med acklamation.
 
(Meddelandet ändrat av milton 2009-08-23 22:10)

12
DU ÄR HELT OTROLIG, JÖRGEN!
 
Mitt sista inlägg hade absolut ingenting med ditt tvåordsinlägg att göra!! Jag vände mig till Roger och alla användare av Anbytarforum och ville ge Roger en eloge för sina väl valda ord, och ett stilla råd till ALLA här!
 
VARFÖR MÅSTE DU HELA TIDEN VÄNDA ALLT TILL KRITIK MOT DIG? HAR DU ALDRIG TÄNKT PÅ ATT VARA LITE ÖDMJUK SJÄLV?

13
Detta inlägg är endast avsett som information. Samt en begäran om klarläggande.
 
 Som Håkan påpekade finns en motion till stämman där Västgöta Genealogiska Förening föreslår en reglering av Anbytarforum. I förslagets första punkt står;
att diskussioner om Sveriges Släktforskarförbund, ledning och stadgar ska inte längre föras på Anbytarforum. Sådana diskussioner ska i stället föras på nättidningen Rötters debattsidor och inläggen först skickas till redaktören innan de publiceras.
 
Detta är alltså exakt vad Håkan nu gjort då han under Ordet är fritt, radering av inlägg, nu meddelar följande:
Anbytarforum kommer i fortsättningen att bli ett renodlat forum för forskningsfrågor. Släktforskningsdiskussioner i andra
ämnen, som exempelvis medlemsinflytande, hänvisas till RÖTTER. Sänd inlägg som mejl till redaktören.  
 
Det finns bara en hake. Förbundsstyrelsen föreslår stämman att AVSLÅ motionen enligt ovan.
 
Förbundsstyrelsens förslag lyder sålunda;
att motionen avslås, samt
att stämman uttalar sitt stöd för en konstruktiv, saklig och öppen debatt i förbundets publikationer med rekommendation att debattdeltagarna skall signera sina inlägg med namn och på vems vägnar inlägget görs.
 
Är det fler än jag som tolkar Håkans agerande som att han nu går stick i stäv med förbundsstyrelsen? Eller har Håkan eventuell ny information som inte delgivits förbundets medlemmar? Som att förbundets styrelse utan att meddela sina medlemmar inför stämman ändrat sitt förslag med avseende på ovan citerade motion.
 
Vore tacksam för ett klarläggande.
 
Mvh
Lena A L

14
Förnamn - T / Tide / Tidhe
« skrivet: 2000-07-16, 15:18 »
Hej!
 
Enligt Nationalencykolpedin är kanske mansnamnet Tidhe det som givit namn åt Tiarps socken i Västergötland 1397 Tidhethorp kirkia.
 
Har någon stött på någon som i folkbokföringen bär / har burit förnamnet Tidhe eller Tide?
 
Vet någon något mer om namnets historia?
 
Jag är intresserad eftersom det mitt efternamn gissningsvis är bildat av Tiarp.

15
Förnamn - S / Skåning
« skrivet: 1999-10-11, 21:10 »
Jag är skåning, flertalet kända anor har också varit skåningar, och några har tom hetat Skåning. Först fann jag anmodern Ingeborg Skåningsdotter, född i Ask och död i Billinge 1762. Hennes far hette Skåning Rasmusson och farfar Rasmus Skåningsson, vilka levde i Asks sn i Skåne, som saknar kyrkoböcker före 1820. Namnet dyker även upp i angränsande socknar, bla Riseberga. En anmoder till mig i Anderstorp i Riseberga sn, född c 1638, uppger Ragnar Odhnoff vara 1:o gm Erland Skåningsson, st Skåning Nilsen, född omkring 1600. Jag gissar, att alla med namnet Skåning är släkt. Har någon träffat på detta förnamn, och är det någon, som kan förklara dess uppkomst?

16
Förnamn - S / Singard
« skrivet: 2001-03-04, 15:52 »
Detta märkliga förnamn har en man född i Malmö 1891. Namnet följer honom genom åren så det är inte fråga om felläsning av kyrkboken. Är det någon som någonsin hört detta namn förut eller vet vad ursprunget är.
 
Mvh
Lena A L
 
(kunde ha svurit på att jag faktiskt frågat en gång förr men hittar inte inlägget därför frågar jag på nytt.)

17
Förnamn - R / Raydar
« skrivet: 2000-01-04, 01:18 »
Det verkar som om jag denna vecka inte gör annat än ramlar över underliga mansnamn. Vem har någon gång förr hört talas om en Raydar? Man skulle kunna tro att det är en felskrivning för Reidar men så är inte fallet utan mannens namn är faktiskt Raydar. Som sagt, har någon stött på detta förr? Är det ett gammalt namn som tagits till heder eller är det en egen hemkonstruktion?
 
Mvh Lena A L

18
Förnamn - A / Anifas
« skrivet: 1999-06-28, 10:14 »
Det ovanliga mansnamnet Anifas anges i den senaste upplagan av Släktforskarförbundets namnlista (Släktforskarnas årsbok 1999) ha franskt (vallonskt) ursprung. Den uppgiften torde vara fel, eftersom den äldste kände bäraren av namnet var tullnären Anifas Ruta, som sannolikt inte var av vallonsläkt (se vidare under Etniska grupper > Valloner > Parment). Alla uppslag som kan kasta ljus över namnet Anifas ursprung tas tacksam emot. Vem vet exempelvis något om tullnären Ruta och hans bakgrund?

19
Hej!
Det är ovanligt att hitta en familj vid julgranen på kabinettsfotografierna, men detta foto hittade jag av en slump.
 
Det verkar vara levande ljus, pepparkakor och smällkarameller i julgranen.
 
Har barnen fått sina julklappar redan, en docka till flickan och en gunghäst till pojken?
jul
 
Ann-Mari

20
Archive - Swedish names / Sohlberg
« skrivet: 2001-05-07, 12:31 »
Can anyone help me please? Seeking information on ancestry of Caroline (or Brigitta Caroline) Sohlberg, husband of Carl de Flon, parents of Anders Frederic de Flon, born Stockholm 29 July 1832. A brother Andrew (Anders?) G Sohlberg is known to have migrated to United States and owned a farm in Minnesota in 1870s. Thank you in advance.

21
Would someone with access to the Gamla Stan CD please check for a record of my farfarsfar?
 
Here's the relevant data:
 
Name:  Carl Alfred Blomqvist
Born:  1 Januari 1870, Stockholm (this could be an incorrect date.  Some of my documents indicate he was born in 1871, so anything is possible.)
 
Emigrated to USA 1888-1893.
 
Father's name:  Charles (Carl) or Eriksson, I have conflicting sources about this, too.
 
Mother's name:  Sophia ?
 
Thanks for any assistance with this research!

22
Schinkler / Schinkler
« skrivet: 2008-03-08, 09:58 »
Söker efter dessa barns vidare öden
 
1 Cajsa Lisa Schinkler f 1807-09-18 Jädersbruk Arboga,gift med gesäll Nils Nyholm 1829-09-07, Nils dog 1831,en dotter Maria Carolina f 1830-02-28 Jädersbruk Arboga.
 
2 Anna Stina Schinkler f 1808-10-18 Jädersbruk Arboga,piga på Elleholmsgård 1826-1829,flyttar till Stockholm 1829.
 
3 Ulrika Schinkler f 1815-11-14 Jädersbruk Arboga.
 
Föräldrar: Johan Fredrik Schinkler f 1765-09-22,d 1826-08-17 Jädersbruk Arboga.Klensmedmästare vid Jädersbruk.Och Cajsa Persdotter f 1773-12-10 Björskog Västmanland. Johan Fredrik hade 10 barn med 3 fruar varav 6 levde till vuxen ålder

23
Sinclair / Äldre inlägg (arkiv) till 27 december, 2009
« skrivet: 2003-04-14, 10:29 »
Hej,
Söker uppgifter om Lorenz Sinclair,född omkring 1880
 
Mvh
Lilly Andersson

24
På förekommen anledning bör jag nog förtydliga ovanstående inlägg lite:
 
Jag anser att varje enskild linje bakåt till Karl den store har en viss grad av osäkerhet, men sannolikheten att härstamma från Karl den store ökar desto fler linjer man hittar (såvida inte alla går via samma osäkra gren). I mitt fall går alla kända linjer via Adela av Flandern, vilket alltså kan betecknas som tveksamt. I Carl XVI Gustafs fall finns det nog tusentals linjer, sålunda borde ju åtminstone någon av dem faktiskt vara korrekt.
 
Det tvivlar väl inte ens du på, Urban Sikeborg?
 
Vänliga hälsningar
Johan Sjöberg

25
Margaretha Lindholm, trevligt tips Du kom med. Vet Du vem som handhar forumet/är moderator?

26
Disbyt på Internet / Äldre inlägg (arkiv) till 13 maj, 2008
« skrivet: 2007-03-17, 14:22 »
Nu ska det vara fixat enligt uppgift på DisForum.
 
Hälsningar,
Eva

27
Antavlor och utskrifter / Antavla utan släktforskningsprogram
« skrivet: 2001-11-18, 10:18 »
Hejsan!
Finns det bara antavler som man kan fylla i på internet som kan ha i datorn?
Jag vill inte ha något släktforsknings-program.
Bara en antalva som man fylla in sin släkt på
dator..
Som man kan ladda hem?
vilken adress dit?
Tacksam för svar

28
02 Efterlysningar / PERSSON, Nils Alfred*, f. 1865
« skrivet: 2016-02-18, 22:52 »
Nils Alfred* Persson föds i Västra Sönnarslöv år 1865. Han flyttar direkt efter födseln med sin mamma till Helsingborg där även fadern bor. Föräldrarna gifter sig 1874. 1888-89 gör Alfred sin militärtjänst varefter han i husförhörslängden noteras som frånvarande 1890, 1891. Han är sedan försvunnen tills han återfinns i Göteborg år 1943 tillsammans med sin son Rudolf Nils* Persson, född 1907, förmodligen i Tyskland. Alfred är då änkeman sedan den 23 maj 1941 och han och sonen bor hos Alfreds syster Ebba som är rektor vid Vasa Kommunala Flickskola. Vem hans maka var går inte att återfinna.
 
Det går heller inte att finna sonen Rudolf Nils* födelseplats, plats okänd enligt Sv. Dödbok.
 
När sonen avlider 1943 noteras i dödboken att han förmodligen kommer att gravsättas i Tyskland, därav har jag dragit slutsatsen att han också är född där och att det är där som hans far Alfred befunnit sig sedan han försvann från Sverige. Jag har också dragit slutsatsen att de återkommit till Sverige någon gång efter 1941, då de inte finns med i mantalslängderna för Vasa fs. i Göteborg 1941. Kanske de kom de då Alfreds hustru avlider i Tyskland och kriget blivit något för hett för att vara kvar i Tyskland. I Göteborg driver de företaget Lindblad & Persson AB, en handels-, import- export- och expeditionsfirma där sonen Rudolf Nils* är verkställande direktör fram till sin död i november 1943.
 
Vad jag söker är egentligen tips om hur jag ska kunna verifiera att de inkom till Sverige från Tyskland då Alfred förmodligen fortfarande var svensk medborgare och därmed inte noterats som flykting eller immigrant (han hade ju officiellt aldrig emigrerat). Jag behöver få veta varifrån de inkom, dvs var de bott i Tyskland, detta för att kunna finna sonen Rudolf Nils* födelse. Om samtidigt någon råkar känna till dessa personer och kan fylla i med hustrus namn och eventuellt andra barn än Rudolf Nils* blir jag oerhört glad.

29
Jag har släktingar som emigrerade till Australien strax före första världskriget. Jag har lyckats få reda på en del om det barn som föddes i Australien och har genom internetkontakter även fått lite info om det barn som föddes i Sverige. Jag ger gärna tips och råd till den som behöver det, och vill själv gärna ha hjälp med en del som gäller Sverige-delen. T ex utreseinformation. Mina släktingar reste från Helsingborg till Melbourne och bosatte sig i Emerald (numera en förort till Melbourne).
Mitt intresse började i och med att jag fick läsa breven hem till Sverige, och jag har gått vidare enbart på detta material. Gensvaret från likasinnade i Australien är enormt och man behöver inte vara någon driven släktforskare. Hjälpen haglar över en!!!
 
Lena Kallin
lena.kallin@datafont.se

30
Efterlysningar / Turid Tomte Veber - journalist
« skrivet: 2014-05-30, 17:25 »
Hej,
 
är det någon som vet något om journalisten Turid Tomte Veber, född 18 nov 1937 i Oslo, död någon gång på 80-talet.
 
Jag letar febrilt efter någon som kan ha lite kännedom om henne. Maila mig direkt!  
 
Kanske du känner någon som känner någon som känner något.... jag hoppas!!!
 
Hilsen
Lena

31
Efterlysningar / Nybeck, Jacob * 1862 (1865?) Helsingfors
« skrivet: 2011-04-13, 18:29 »
Jag söker en Jacob Nybeck, född i Helsingfors 1862 (alternativt år kan vara 1865. Han skall ha varit son till skeppsbyggare/skeppstimmerman kanske, Jacob Nybeck, moder okänd. År 1884 ankommer han till Australien där han sedan stannar livet ut. Han var skeppstimmerman. Om någon har något tips som kan leda mig i rätt riktning är jag oerhört tacksam. De kyrböcker som finns på nätet är för begränsade och där finner man varken honom eller familjen.
 
Mvh
Lena A L

32
Hej,
 
är det någon av er som har någon ättling till Peter Petersson Lindholm, f 5 aug 1812, Sörhult, Sönnebo, Vårdnäs och Maria Anderson. De gifte sig den 27 oktober 1839 i Åtvid. Peter dog på julafton 1872 och Maria i januari 1893. Båda uppges ha avlidit i Kalmar. Om det är län eller stad framgår inte. Det finns heller inga uppgifter om att de skulle ha haft barn jag är därför intresserad om ni har ättlingar till dem.
 
Jag har själv en lös Lindholm, Peter Lars född 17 maj 1843 (var han föddes och vilka hans föräldrar var vet jag inte utan försöker hitta ett eventuellt samband mellan honom och de ovan nämnda). All hjälp emottages tacksamt!
 
Hälsn Lena A L

33
Allmänt / Skoklosters östra del
« skrivet: 1999-07-06, 17:39 »
Vill bara tipsa om en alldeles förträfflig liten skrift om man söker sina rötter i trakten av Skokloster.
 
Jag har i min hand Torp och bondgårdar i östra delen av Skokloster av E Karlström och A-M Lövenstad. Den är så mycket mer än bara en vanlig torpinventering. För vart och ett av torpen/bondgårdarna etc finns en nästan fullständig förteckning över alla som bott i huset sedan det byggdes härtill kommer att det för varje person anges i vilken socken de föddes och när, var de dog, om de flyttat in/ut och när, gift/skild, alla barn och ofta vad som blev av barnen.
 
Som sagt en riktig liten pärla inköpt i Skoklosters museibutik. Tryckår är 1992.
 
Hälsn Lena A L

34
Tunaberg / Tunaberg
« skrivet: 2015-10-23, 11:49 »
Pröva sidan 232 i samma volym. Du hade också kunnat konsultera inflyttningslängden för Östra Husby och där konstatera att familjen  inflyttade 1813 från Tunaberg till Bossgård. Eller se om det möjligtvis fanns en bouppteckning efter Erik Österberg, vilket det faktiskt gör. Se Östkinds häradsrätt, FII:40, sid 1125. Han avled 1839 i Östra Husby.

35
Jag är släkt med Fredrik Wilhelm Bock, född 1846-07-12 i Kristberg, Östergötland.  
 
1880 bestämmer han sig för att bli artillerist och flyttar till Stockholm från Tjällmo socken i Östergötland. Till vilken församling han flyttar står inte.  
 
Jag skulle vara tacksam om någon ville kolla upp honom åt mig! Gifter han sig är jag glad om jag får reda på hustru och eventuella barn.
 
Tack på förhand!

36
Jag skulle vilja veta om det finns någonstans uppgifter om vilka som var med vid bygget av Stockholms Stadion.
 
Enligt min morfars bröder skulle min deras morfar, byggnadssnickaren Karl Johan Andersson (1855-1926) varit med vid detta bygge. Karl Johan själv var född i Deregården, Långared (P) och inflyttade till Stockholm 1880 (troligen bosatt i Stockholm någon tid före inskrivandet i Hedvig Eleonora, då han gifte sig med barnmorskan Emma Charlotta Jakobsson dagen efter inflytten.
 
Mvh
Fredrik Derefeldt

37
Johan Jakob Åkesson Grönvall, född 6/10 1785 i Skaane.
Emigrerede til Danmark i starten af 1800-tallet.
Hvor er han født?

38
Är det någon som vet något om Svarta Sara. En mörk skönhet som enligt muntliga källor skulle ha trafikerat båtarna över Öresund någon gång mellan 1905 och 1913?

39
Dessa är de enda uppgifter jag har om henne. Notera att hennes efternamn stavas med ett s och inte två. Jag har ett brev som refererar till henne och det verkar som om hon var antingen välkänd i Landskrona eller den enda Anna Petterson där som stavade sitt efternamn så eftersom brev till henne endast adresserades till Anna Petterson, Landskrona. Jag skulle bli väldigt glad om någon kände igen henne och ville ta kontakt med mig.  
 
Vänliga hälsningar
Lena A Löfström

40
söker info om Per Anders. Han var gift med Sisilia Nordfeldt, f 17 mars 1797 i Ekeby. Framför allt är jag intresserad av hans föräldrar, Anders Svensson och Elna Pehrsdotter - varifrån kom de mm.
 
Jag är också intresserad av vad som blev av deras barn;
 
Elna Andersson, f 27 sept 1828, gm Bagare Anders Mattson i Landskrona.
 
Anna Andersson, f 3 november 1831 i St Harrie
 
Nils Peter Andersson, f 5 mars 1834 i Landskrona, Repslagargesäll
 
Gustaf Theodor Andersson, f 16 mars 1837 i Landskrona
 
Carl Johan Andersson, f 6 aug 1840 i Landskrona
 
Jag vet också att de när de kom till Landskrona först bodde på Kyrkogatan 84-86 men flyttade och 1864 bodde de på Norra Roten 1. Är det någon som vet var det ligger? Jag vet också att han var traktör vilket antyder att han hade någon form av värdshus eller restaurant i Landskrona. I Stora Harrie drev han under några år gästgiveri, men var också rusthållare och åbo.
 
Hälsn Lena som hoppas på mycket information.
Hälsn Lena

41
Jag söker anor respektive ättlingar till Lünngren, Johan Edvard,f 19 juni 1829 i Näsby (M).
 
Känner någon igen släktnamnet Lünngren?
 
Mvh Lena A L

42
Hej jag söker anor till Kantorn och klockaren i Womb, Johan Lorenz Cronvall/Kronvall, f ca 1784 i Norrvidinge, död 5 januari 1858 på Vomb #32.
 
Jag söker nu hans föräldrar och hoppas någon av er har en ledtråd.
 
Mvh Lena A L

43
Söker efter upplysningar om Falk/Falck Carl eller Karl född 1870-1885 i någon församling i eller utanför Kristianstad. Han flyttade på 1890-talet eller i början av 1900-talet till Östergötland. Han var bosatt i Ringarums församling i Östergötland från ca. 1910 fram till åtminstone 1920. Senare flyttade han till Norrköping också det beläget i Östergötland.
Han gifte sig i Ringarums församling med en Viman. Han arbetade troligen vid järnvägen eller som smed.

44
Hej,
 
jag söker all info som går att få om Domkyrkoskatteåbon Anders Svensson i Åkarp, Reslövs församling. Det enda jag vet ät att han bodde där 1804. Möjligen drev han gästgiveri.
 
Hälsn Lena

45
Hej jag söker efter släktingar till Christina. Är det någon som  kan ha hennes anor... hade hon syskon, hade hon barn...... mm mm
 
Det enda jag vet är att hon 7 januari 1853 gifte sig med Anders Petter Löfström efter att i november 1852 ha fött deras gemensamma barn Catharina. De gifte sig i Råby, Håstads socken.
 
De skilde sig 1854 efter att aldrig ha bott samman.  
 
Som sagt jag är intresserad av allt om henne eller hennes släkt.
 
Hälsn Lena

46
Jag söker föräldrar/syskon eller annan släkt (ej fru och barn de har jag redan) till Sven Berlin som enligt uppgift i boken Bunkeflo vår hembygd var född i Västra Klagstorp år 1827.
 
Mvh
Lena A L

47
Hej Er der nogle som kan hjælpe mig med at finde en oplysning på Landskronas stadsarkiv. Det drejer sig om borgerskabet for min tiptipoldefar. Han blev borger omkring 1812 i Landskrona. Såfremt der er en som kan hjælpe mig må du meget gerne skrive til mig på min e-mailadresse. Karsten@egeblad.dk

48
Everlöv / Äldre inlägg (arkiv) till 2009-07-28
« skrivet: 2004-03-10, 17:59 »
Min oldefar, Johannes Olsson blev født Tirsdag den 23. september 1890 i Everlöv, Malmöhus Län i Sverige.
Han var i den svenske livgarde, har et foto af ham i uniformen.
Han emigrerede til den københavnske by, Hvidovre i 1919.
Blev gift med Oda Langhans og fik to børn.
Han arbejdede som maskinformer Burmeister & Wain skibsværft i København.
Johannes døde som 84 årig, Lørdag den 26. april 1975.

Men jeg mangler en del oplysninger om ham:

Hvad hed hans forældre? og hvad hed deres forældre?
Hvornår var han i den svenske livgarde, han var det nok mellem 1910 og 1919, men vil gerne en bedre svar, har prøvet at skrive til Sveriges krigsarkiv, men de kunne ikke hjælpe mig der.

Så jeg håber virkelig at jeg kan få en masse hjælp herinde.

Er der nogen der har kendt min oldefar eller hans familie?

På forhånd tak

Med venlig hilsen

Søren Bøgvad Kretzschmer
Danmark

49
Jag söker efter Hanna Maria Nordqvists anor. Hon föddes enligt 1890 års folkräkning år 1853 i Göteborg (ingen speciell församling anges).
 
Tacksam för alla tips.
 
Mvh
Lena A L

50
Svar på fråga ställd här.
 
Det föds mycket riktigt en en Knut Gustaf Waldemar i Gamlestads församling den 1/4 1895 (nr 52 i SCB-utdraget av födelseboken), men han är ingen Burne - inte då.
 
Far: Gustaf Adolf Hansson, polisöverkonstapel, född 26/1 43.
Mor: Clara Petersdotter, född 26/4 51, gift.
De bor i 18:e roten, 7:e kvarteret, tomt 9 [vilket enligt Göteborgs Adress- och Industrikalender är Olskrokstorget 5].
 
År 1920 den 12. Mars förrättades bouppteckning efter förre polisöfverkonstapeln Gustaf Adolf Hansson, som född den 26. Januari 1843, aflidit den 25. sistlidne Januari, och efterlämnat, jämte änkan Clara, född Pettersson, såsom arfvingar i äktenskapet med henne födde barnen:  
sönerna guldsmedsarbetaren Evald Sture Hansson Burne, kontoristen Felix Vallentin Hansson Burne, och kassören Knut Gustaf Valdemar Hansson Burne, samt dottern handelsidkerskan Ruth Agda Melvina Hansson Burne, ogift och myndig. [Göteborgs rådhusrätt efter 1900, EIIIa:73, nr 159.]
 
År 1932 den 14 april förrättades bouppteckning efter förre polisöverkonstapeln Gustaf Adolf Hanssons änka Clara Hansson, född Pettersson, som, född 26 april 1851, avlidit den 20 mars 1932 och efterlämnat som arvingar i äktenskapet födda sönerna guldsmeden Sture Evald Burne, handlanden Felix Valentin Burne och köpmannen Knut Gustaf Valdemar Burne, alla härstades. [Gbg:s RR e 1900, EIIIa:160, nr 345.] (Dottern Ruth avled några månader efter fadern 1920.)
 
Det ser alltså ut som att barnen av någon anledning har tagit sig namnet Burne. Inga skottar inom synhåll alltså.

Sidor: [1]