ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning driven av Sveriges Släktforskarförbund
ssf logo blue Rötter - din källa för släktforskning

Choose language:
Anbytarforum

Innehållet i inläggen på Anbytarforum omfattas inte av utgivningsbeviset för rotter.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna användare har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Henrik Törnqvist

Sidor: [1]
1
Förkortningar / Bou.
« skrivet: 2009-05-28, 20:07 »
Vad betyder BOU för något? är det någon som vet.
 
Mvh Eva

2
Slaka / Slaka AI:4, 1812-1816, sida 100
« skrivet: 2008-08-14, 21:50 »
Hej!
 
På sidan finns en Johan Göhl, eller möjligtvis Göhle. Han uppges vara född 1791 i Hägerstad. Ser någon vad som står i särskilda anmärkningar-fältet?
 
Har dessvärre ingen möjlighet att bifoga någon fil just nu.
 
Med vänlig hälsning,
 
Henrik Törnqvist
Örebro

3
Hej!
 
Jag har under AI:10 Säby, Västmanland (sidan 2, rad 17)hittat Pigan Anna Carolina Fredrika Zetterqvist. Jag kan inte tyda vart hon är född och det är det jag behöver hjälp med! Hoppas någon av er kan hjälpa mig!
 
Tack i förhand.
 
Mvh Carro

4
Vittinge / Vittinge AI:6B 1821-1827 sida 56
« skrivet: 2008-04-12, 21:53 »
Hej!
 
Nu är jag och forskar i trakter jag inte har så stor kännedom om och behöver därför hjälp med att tyda varifrån pigan Cajsa Jansdotter, f. 1801, kommer inflyttandes och var hon är född. Att hon flyttar vidare till Backa, Vittinge, kan jag uttyda (därifrån kan jag följa henne framåt).
 
Det är bild 67 hos SVAR och hos Genline är det sida 56, 2391.2.20100.
 
Med vänlig hälsning,
 
Henrik Törnqvist
Örebro

5
I tysthet har släktforskarförbundets nästa projekt dragit igång. I tysthet eftersom det är till kyrkogårdsförvaltningarna som inbjudan adresserats, inte i första hand släktforskarna. Det gäller att få kyrkogårdsförvaltningarna att dela med sig av sina digitala gravböcker, och då uppgifter enbart om de gravsatta, inte om gravrättsinnehavare, som kan uppfattas som känsligt.
 
Tanken är att ett sådant register ska gagna både släktforskare och de som ansvarar för gravarna och deras omvårdnad. Många gravar saknar idag gravrättsinnehavare och på de här viset blir det lättare att få kontakt mellan släktforskarna och kyrkogårdsförvaltningarna.
 
Inbjudan skickades ut i början av juli. Kanske inte bästa tid om man vill få respons, men hittills har det under semestermånaden redan strömmat in 320.000 poster avseende 140 kyrkogårdar, förutom de 480.000 som redan finns avseende elva gravplatser i Stockholm.
 
Gensvaret har varit mycket positivt hos de som hittills svarat. Några mindre förvaltningar har inga digitala register, vilket i flera fall beklagats. Några citat ur svarsmejlen är ett bra initiativ, eminent projekt, skönt att det fungerar så enkelt, vilket bra initiativ och det är självklart att vi ska vara med.
 
En gravbok kan innehålla uppgifter om begravda långt bakåt i tiden. Vad vi hittills fått in, så här i början av projektet, är 3 st 1600-talsgravar, ett 50-tal 1700-tals-, drygt 4.000 1800-tals- och ca 60.000 från första halvan av 1900-talet. En närmare projektbeskrivning finns här.
 
CDn ska komma ut till jul och får betraktas som en första version. Om det blir ett lyckosamt resultat hänger förhoppningsvis flera pastorat på vid nästa utgåva.
 
Jag ser gärna att de släktforskare som har kontakt med någon kyrkogårdsförvaltning propagerar för projektet där så det blir så fullständigt som möjligt. Fast i inbjudningen har de fram till 31 augusti på sig och många har redan aviserat att de återkommer efter semestrarna.

6
Windows Vista / Äldre inlägg (arkiv) till 21 juli, 2008
« skrivet: 2007-06-12, 22:05 »
Skall köpa ny dator. Vågar jag köpa med Windows Vista? Nu har jag XP. Jag har läst gamla inlägg där man haft problem. Är Disgen kompatibel med Windows Vista? Finns det olika varianter av Vista? Vilken skall jag i så fall välja?  
Mvh Keth

7
Eivor
Om du har allt ditt matrial sparat på D-disken kan du formatera och återinstallera dina program hur många gånger som helst på C-disken. Det som är sparat på D-disken ligger där det ligger. Fördelen med att ha documenten du jobbar med på D-disken är att varje gång du klickar på spara-ikonen så sparas ditt arbete på D-disken. Du får ha många CD-skivor och mycket självdiciplin för att spara ditt arbete på skiva 10-15 gånger om dagen.
MVH
Ingvar

8
Hägerstad / Äldre inlägg (arkiv) till 16 augusti, 2008
« skrivet: 2004-03-31, 14:47 »
Tack Inga, jag kunde faktiskt inte läsa namnet till Christina men det står det ju.  
MVH Inger

Sidor: [1]